søndag den 17. april 2011

om inspiration og beskyldninger om tyveri

Jeg har været ude for en rigtig grim og modbydelig oplevelse!!

Som i jo nok ved så har jeg nogle af mine filtede ting til salg i Dansk Husflids butik (Værkstedsbutikken) i Kerteminde. En butik som vi udstillere skiftes til at passe.
Dér er der også en anden filter, som har billeder og tørklæder til salg.
Ét af hendes tørklæder har jeg ladet mig kraftigt inspirerer af  (hvilket jeg fortyder bitterligt nu!!), og måske også for kraftigt kan jeg se nu, men derfra og til at
beskylde mig for rent fysisk at have stjålet hendes tørklæde fra butikken, synes jeg er groft og utilgiveligt!!!

Jeg har lavet dette tørklæde   
og har sat det til salg i min Amio butik.
Til Håndarbejdsmessen i Middelfart vælger jeg at tage dette tørklæde, blandt flere filtede ting, med som inspirations model i den stand, hvor jeg skulle hjælpe.
Dér ser den pågældende filter tørklædet og henvender sig selvfølgelig til mig, hvor hun fortæller mig, at hun umiddelbart blev chokeret over at se det, fordi
det ligner det hun havde lavet og at det var blevet stjålent i Værkstedsbutikken (hvilket jeg ikke aner noget om på det tidspunkt).
Det bliver jeg rystet over og især over den beskyldning der kunne ligge i det, men jeg kunne også samtidig godt forstå hendes reaktion.
Vi taler om det og om det at lade sig inspirerer og om forskellen på inspiration og kopiering...og hvornår det er det ene og hvornår det andet.
Tonen var god og vi slog over i at tale om andre ting også.
Jeg fortryder allerede der, at jeg er gået "så tæt på" i min inspiration, men tanken om det næste der sker kunne aldrig falde mig ind...!!

Mit tørklæde bliver så solgt på amio sidst i marts og i dag (da jeg passer butikken i Kerteminde) kommer den anden filter så i butikken med mit tørklæde (som det så er hendes mand der har købt) og fortæller, at det er hendes tørklæde og at jeg har stjålen det i Værkstedsbutikken.
Hun har sin computer med og viser mig et billede, hvor det fremgår at nogle af de runde felter tilsyneladende er placeret på nogenlunde samme sted og det mener hun er bevis for, at det er hendes tørklæde.
Det har vi en diskussion frem og tilbage om, hun mente hun kunne kende sit arbejde og de fejl der var begået i det, men ville dog ikke fortælle, hvilke kendetegn og fejl der var tale om.
Hun stod hårdnakket på sit om at jeg har stjålet hendes tørklæde.
Slutteligt kom hun med en slet skjult beskyldning om, at jeg også har stjålent de øvrige ting, der gennem tiden er forsvunden fra butikken (noget der desværre har været en del af), samt at hun ikke ønskede jeg var en del af butikken mere. (Det skal her lige nævnes, at hun er medlem af butiksudvalget og at hun arbejder på at overtage butik og lejemål, når nu Dansk Husflid flytter fra Kerteminde!).

Disse utilgivelige beskyldninger vil jeg ikke have siddende på mig!!! Og vil på det kraftigste dementerer at det har noget på sig!!!
 
Og en anden ting......hvorfor i alverden skulle jeg, som har lavet tørklæde i så mange år, nedværdige mig til at stjæle et som jeg kunne lave ligeså godt (eller bedre) selv!!!???
(og hvilken tyv ville være så dum efterfølgende at udstille det stjålne offentligt???)

Jeg blev - og er - dybt rystet, frustreret og ulykkelig over, hvordan en inspiration (eller kopiering om man vil) kan få sådan en konsekvens!!
Og jeg er dybt dybt frustreret ved tanken om at disse beskyldninger måske florerer rundt omkring og at jeg ikke ved hvordan jeg kan få det stoppet! 

Desværre var der kunder i butikken, jeg ønskede at vi ventede med diskussion til kunderne var gået, men hun ønskede åbenlyst at "hænge mig ud", derfor føler jeg trang til at indvi jer alle i denne "historie".
Man kan kalde mig dum, at jeg har lavet et tørklæde så tæt på hendes..... og hvor uheldigt er det lige at lige netop dette (af hendes) tørklæde er forsvundet fra butikken....
MEN STJÅLEN DET...DET HAR JEG FANDEME IKKE!!!!

Jeg håber at dette også har lært andre end mig om ikke at lade sig inspirerer for kraftigt af andre.

Lad mig endelig høre fra dig. hvis der er noget du vil ha' uddybet/forklaret....jeg ønsker kun at alle kort kommer frem på bordet!!

3 kommentarer:

 1. Kære Lene. Jeg har sendt dig en mail - indlægget her krævede lidt mere en blot en kommentar! Det er tydeligvis en, der ikke kender dig, der kommer med en beskyldning som denne. Du har min fulde opbakning!

  SvarSlet
 2. Ja... Nogle gange bliver man sku overrasket over at der også er en masse negativt i denne krea verden... Man kan blive så ked af det...når en kreativ ting tager sådan en drejningen... Op med humøret du ved jo at du ikke har gjort det....

  SvarSlet
 3. Tak skal du ha', Sabine...Og ja, det må du nok sige!!
  Jeg må indrømme jeg er godt nok rystet!
  Nu har jeg efterhånden fået nogle tilbage meldinger, som heldigvis varmer mig en hel del. Men nogle af dem har tilkendegivet, at vedkommende åbenbart længe har ønsket mig væk fra butikken, med den begrundelse at jeg var for stor en konkurrent....HVIS det er tilfældet, så synes jeg godt nok det er en meget beskidt og modbydelig metode at bruge!!!
  Og jeg er dybt rystet over at folk kan opfører sig på den måde!!
  For pokker da...er vi ikke bare alle nogle der nyder at være kreative og elsker det vi laver...?!?!?

  SvarSlet